Buiten leven

Vergroot de foto

Het Witter Water ligt in de omgeving van Appel, een natuurgebied tussen Voorthuizen, Putten, Nijkerk en Driedorp. De boerderij ligt in de Gelderse vallei, nabij de ecologische hoofdstructuur en het Appelpad.

Wist je dat je op onze boerderij in het najaar burlende herten kunt horen? In de bronsttijd strijden de mannetjes om de aandacht van de vrouwtjes, de hindes. Dit gaat gepaard met fantastische taferelen en het bekende 'burlen'. Deze video laat horen wat burlen is. 

Aanraders om onze omgeving te verkennen:

 KLOMPENPADEN Omgeving zorgboerderij Het Witte Water

Klompenpaden zijn rondwandelingen in het agrarisch cultuurlandschap. Ze gaan zoveel mogelijk over historisch tracé en voeren over onverharde paden via boerenland en landgoederen. Ook zijn er een aantal klompenpaden in de buurt van onze zorgboerderij.

Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen de sfeer en vertellen bewoners en wandelaars over de geschiedenis van hun omgeving. Met deze wandelroutes hopen Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland bij te dragen aan de beleefbaarheid van het landschap en de cultuurhistorie.

Heeft u al eens een Klompenpad gewandeld? Bekijk hier deKlompenpaden-website en download de app met de route en interessante weetjes en mooie foto's.